SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.22 issue44Food, health and poverty in urban marginal areas: a case study in Veracruz-Boca del Rio, MexicoObesity prevalence status and eating habits from a gender perspective: The case of Dzutoh, Yucatan, Mexico author indexsubject indexsearch form
Home Pagealphabetic serial listing  

Services on Demand

Journal

Article

Indicators

Related links

  • Have no similar articlesSimilars in SciELO

Share


Estudios sociales (Hermosillo, Son.)

Print version ISSN 0188-4557

Abstract

TOLENTINO MARTINEZ, Jessica Mariela. La producción de arroz del estado de Morelos: una aproximación desde el enfoque SIAL. Estud. soc [online]. 2014, vol.22, n.44, pp.39-61. ISSN 0188-4557.

En el presente artículo se analiza el caso del arroz del estado de Morelos desde el enfoque de los Sistemas Agroalimentarios Localizados (SIAL), que se enfoca en la interrelación entre los territorios y la producción y consumo de los alimentos. Se presta particular importancia a la organización de los actores locales para conseguir la Denominación de Origen (DO) como una estrategia competitiva dentro de un mercado que privilegia las importaciones.

Keywords : arroz; Sistema Agroalimentario Localizado (SIAL); Denominación de Origen; territorio; Morelos.

        · abstract in English     · text in Spanish

 

Creative Commons License All the contents of this journal, except where otherwise noted, is licensed under a Creative Commons Attribution License