SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.56 issue2Total Recovery of Gold Contained in Computer Printed Circuit Boards. Leaching Kinetics of Cu, Zn and NiEffect of the Ligand in the Synthesis of 1-Sulfonyl-1,2,3-triazoles Through Copper-Catalyzed Alkyne-Azide Cycloaddition author indexsubject indexsearch form
Home Pagealphabetic serial listing  

Services on Demand

Journal

Article

Indicators

Related links

  • Have no similar articlesSimilars in SciELO

Share


Journal of the Mexican Chemical Society

Print version ISSN 1870-249X

Abstract

AZA-GONZALEZ, César  and  OCHOA-ALEJO, N.. Characterization of Anthocyanins from Fruits of Two Mexican Chili Peppers (Capsicum annuum L.). J. Mex. Chem. Soc [online]. 2012, vol.56, n.2, pp.149-151. ISSN 1870-249X.

Frutos de chile de Árbol y Uvilla (Capsicum annuum L.) fueron analizados para caracterizar las antocianinas que se sintetizan y se acumulan en el pericarpio. La aglicona delfinidina fue identificada como la única antocianidina presente en ambos tipos de frutos. Las antocianinas fueron separadas e identificadas por HPLC-MS, y se determinó que la delfinidina-3-cis-cumaroilrutinosido-5-glucósido y la delfinidina-3-trans-cumaroilrutinosido-5-glucósido fueron los componentes más abundantes.

Keywords : Antocianinas; Capsicum; chile; frutos; pericarpio.

        · abstract in English     · text in English     · English ( pdf )

 

Creative Commons License All the contents of this journal, except where otherwise noted, is licensed under a Creative Commons Attribution License