SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.23 número46La influencia de la carretera Mexicali-San Felipe en la calidad de vida de sus inmediacionesRedes de colaboración solidaria para la autosuficiencia alimentaria: propuesta para la población rural índice de autoresíndice de materiabúsqueda de artículos
Home Pagelista alfabética de revistas  

Servicios Personalizados

Revista

Articulo

Indicadores

Links relacionados

  • No hay artículos similaresSimilares en SciELO

Compartir


Estudios sociales (Hermosillo, Son.)

versión impresa ISSN 0188-4557

Resumen

SALAZAR SOLANO, Vidal; MORENO DENA, Jesús Mario  y  CASAS MEDINA, Emma Vanessa. Innovation to promote competitiveness in the Bacanora production craft process. Estud. soc [online]. 2015, vol.23, n.46, pp.214-240. ISSN 0188-4557.

In this article the technological limitations in the production of Bacanora are analyzed in comparison to the provisions of NOM-168-SCFI-2005. The purpose is to provide an overview of the traditional production process of this liquor and identify innovative technological alternatives that add competitive conditions in the global market. Thus, it is assumed that the similarity of bacanora industry with the industries of Oaxaca's mezcal and Jalisco's tequila, would provide this industry technological adaptations and marketing strategies successfully applied in those industries.

Palabras llave : Bacanora; craft production; innovation; competitiveness; technological development.

        · resumen en Español     · texto en Español     · Español ( pdf )

 

Creative Commons License Todo el contenido de esta revista, excepto dónde está identificado, está bajo una Licencia Creative Commons